De 108 sterrenrestaurants van Nederland op social media
27 mei 2018
100 populairste foodbloggers van Nederland op social media – Juli ’18
12 juli 2018

100 populairste foodbloggers van Nederland op social media – Juni ’18

Sinds de publicatie van de eerste editie van deze lijst, komen er elke dag geweldige accounts van foodbloggers bij op social media om te volgen, wat te zeggen van die van ons ūüėČ (Instagram & Facebook). De beste accounts bieden eindeloze streams aan prachtige foto’s en video’s van de heerlijkste gerechten. Hoe je die zelf kan maken en waar je die kan vinden. Als je deze accounts nog niet volgt, kan je nogal wat missen. Kijk ook naar hoe de sterrenrestaurants van Nederland het op social media doen, als je nog meer fantastische dinner pics wil verzamelen!

De volledige lijst van de Nederlandse foodbloggers op social media bestaat nu uit 173 foodbloggers, tegenover 114 in die van mei. Van alle nieuwe aangedragen blogs, zijn er 18 die een plekje in de Top 100 hebben weten te bemachtigen. Food is hot en dat zien we in het aantal startende accounts. Dit zorgt er ook voor dat het gemiddelde aantal fans is afgenomen van 48K naar 37K. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn Leuke Recepten (plek 9), Delicious Magazine (plek 18) en Myra Madeleine (plek 28). En dan nog zullen wij er een aantal missen.

Wat nu opvalt is dat er ruim 400.000 Facebooklikes bij zijn gekomen (nu 2.45M), 20.000 YouTubevolgers (nu 387K), 270.000 Instagramvolgers (nu 2.83M), 65K Twittervolgers (nu 330K) en 90K Pinterestvolgers (nu 370K). We zien dus een sterke stijging in het aantal Twitter- en Pinterest-volgers en een sterke afname in het aantal Facebooklikes per account.

Alles bij elkaar zijn er 870K fans bijgekomen dat het totaal van juni op 6.3M brengt. De Top 100 had 5.5M fans en nu zelfs 6M. Waarbij de nummer 100 in de lijst van mei 3.009 fans had, heeft de huidige nummer 100 er 9.487.

Over dnnr

Ken je dat? Vanaf het moment dat je uit eten wil, begin je gestrest restaurants te vergelijken. Wat vinden anderen ervan? Wat kan ik er eten? Hoeveel kost het? Zeg maar dag spontaniteit en hallo torenhoge verwachtingen. Stop met uitzoeken, stop met reviews lezen. Omarm het avontuur en laat je verrassen.

De volledige lijst

Sta je niet in de Top 100, maar ben je wel benieuwd naar jouw plek op de lijst? Of wil je een totaaloverzicht van alle accounts, inclusief inzichten en analyses? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en wij sturen je direct het volledige rapport van juni 2018. En anders scroll je naar beneden voor de Top 100.


 

De top 100 foodbloggers

Klik op de naam voor de website en op de logo’tjes om naar een account te gaan. Het cijfer tussen de eerste haakjes is de positie op de lijst van vorige maand. Het cijfer tussen de tweede haakjes is het totaal aantal fans van alle accounts samen.

1 (1) Rens Kroes (517.075)

Dit platform is all about health. Je vindt hier de lekkerste Powerfood-recepten, blogs over eten en beweging, (kook)video’s en heel veel tips voor een happy & healthy lifestyle.

 

2 (2) Lekker en Simpel (281.069)

Op Lekker en Simpel vind je elke dag weer nieuwe lekkere en simpele recepten. Van een simpele pasta tot een lekker bakgerecht en van een hartige taart tot een smoothie en een salade.

 

3 (3)¬†Uit Pauline’s keuken (232.517)

Pauline laat je zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handvol verse ingredi√ęnten zet je al snel een lekker maaltje op tafel. Soms gezond, soms minder gezond maar wel altijd lekker!

 

4 (4) Chicks Love Food (232.260)

Op dit blog komen makkelijke recepten met mooie, duidelijke foto‚Äôs, en de gerechten bevatten weinig kunstmatige ingredi√ęnten. Dit blog is gewoon no nonsense en duidelijk. En best gezond. Ook dat.

 

5 (5) Cynthia (189.243)

Hier schrijft ze over alles wat ze delen wil, van lekkere recepten tot de mooie reizen die ze maakt.

 

6 (6) Endless Weekend (184.042)

Twee zussen die samen bloggen op deze persoonlijke website én vloggen op het gelijknamige YouTubekanaal. Op de blog verschijnt dagelijks minimaal 1 artikel online over hun persoonlijke interesses en belevenissen!

 

7 (7) Smulweb (173.569)

Smulweb verzamelt de leukste en lekkerste culinaire nieuwtjes. Over nieuwe kookboeken, handige keukentools en gezellige food fairs.

 

8 (8) 2WMN (166.591)

Een blog voor alle vrouwen over alle aspecten van het leven. Koken, reizen, liefde & relaties, entertainment en persoonlijke stukken. Alles wat het leven van twintigers en dertigers bezig houdt.

 

9 (-) Leuke Recepten (157.230)

Ze schrijft over hotspots die ze bezocht heeft, recensies van producten, how to’s, kooktips en ze geeft inspiratie voor bijvoorbeeld het kerstdiner, paasbrunch of barbecue.

 

10 (9) Cravings in Amsterdam (152.497)

This blog started as a way to share her cravings. Her husband always jokes that she might be pregnant because she’s always craving something very specific. If that were the case, it has been a 30 year long pregnancy. The recipes she shares are easy to make, some very healthy and some more indulgent. For her it‚Äôs about balance and what‚Äôs life without some cake?

 

11 (11) Kookhoekje van xfaatje (150.826)

Op de blog deelt ze graag haar recepten die je makkelijk stap voor stap kunt volgen! Naast recepten deelt ze ook allerlei keukentips en -tricks zodat ook jij lekkere gerechten en baksels klaar kunt maken.

 

12 (10)¬†Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet (148.752)

Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingredi√ęnten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ze lekker spaghetti of Risotto uit een pakje. Ze vindt koken leuk, maar ‚Äėt moet vooral niet te moeilijk zijn. Ze let er ook niet heel erg op of het allemaal tiptop gezond of supercheap en weet zij wat allemaal is. Ze eet gewoon fatsoenlijk:). En gevarieerd. En gewoon waar ze zin in heeft.

 

13 (12) Living the Green life (134.906)

Over alles dat met plantaardig eten te maken heeft. Ze delen hier heerlijke simpele recepten, hun makkelijke food filmpjes en houden je op de hoogte van alle nieuwe hotspots, nieuwe producten en hun accolade restaurants en kookboeken. Met als doel te laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is maar juist leuk en ontzettend lekker!

 

14 (13)¬†Laura’s Bakery (125.401)

Hier ben je aan het juiste webadres voor al je zoete, maar ook hartige bakrecepten. Je vindt hier kloppende recepturen voor taarten, cakes, koekjes en nog veel meer. Met de duidelijke uitleg en stap-voor-stap foto’s laat Laura je zien dat bakken helemaal niet moeilijk is.

 

15 (14) Your little black book (120.449)

Bij Your Little Black Book kun je 24/7 terecht voor handpicked shortlists van de hottest restaurants en winkels in de stad. Uiteraard allemaal persoonlijk getest en goedgekeurd! Maar natuurlijk draait het niet alleen om de nieuwste hotspots, in ieder Little Black Book horen ook all time favourites thuis! Van die restaurants waar je telkens terugkomt omdat ze precies hebben wat jij lekker vindt en de service goed is.

 

16 (-) Delicious Magazine (110.147)

delicious. magazine is d√°√°r waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

 

17 (15) De Groene Meisjes (107.030)

De Groene Meisjes gaat over alles wat een leven leuker, beter en groener maakt. Het is een platform voor groene inspiratie. Ze behandelt allerlei onderwerpen die met bewuster leven en duurzaamheid te maken hebben. Dat gaat van vega(n) eten tot minimalisme, en van eerlijke mode tot ecotoerisme.

 

18 (16) De Buik van Rotterdam (103.448)

Op De Buik vind je alles over lekker eten en drinken. Rotterdam en de foodcultuur in deze stad worden dagelijks populairder. Met zo’n ruim aanbod is het soms lastig kiezen en daar biedt De Buik een oplossing voor. Van nieuwe zaken tot nieuwe menukaarten, van snelle hap tot een uitgebreid diner en van buiten de deur tot kopen voor thuis.

 

19 (17) Francesca Kookt (100.166)

Hier vind je dagelijks nieuwe en smaakvolle recepten. Zelfgemaakt, van verse producten, makkelijk, goed voor je en vooral lekker. Spijbelen doet ze trouwens net zo graag, want eten is voor haar echt genieten.

 

20 (18) Marieke Verdenius (94.502)

Marieke is a stylist and photographer based in Amsterdam, the Netherlands. She is passionate about creating visual stories for brands, restaurants, magazines and entrepreneurs. From concept development to styling, art direction to photography, her work is honest and pure, with connections and content at its core.

 

21 (19) I Love Health (89.264)

Je vindt hier alles rondom haar healthy lifestyle: sport tips, food weetjes, healthy travel blogs en recepten. En die zijn lekker, makkelijk én gezond. Beloofd!

 

22 (20) VoedZo (88.066)

Wordt ge√Įnspireerd voor¬†een gezondere lifestyle en een gelukkiger leven.

 

23 (21) Keukenliefde (74.949)

Op KeukenLiefde deelt Annemiek elke dag iets nieuws: een recept, kookvideo, een blik achter de schermen, of een familievlog.

 

24 (22) Lisa Goes Vegan (74.482)

Op Lisa goes Vegan deelt Lisa met jullie gezonde, plantaardige recepten (van makkelijke wraps, eten voor carnivoren, feestelijk 3-lagen taarten voor gevorderden of lekker comfort food), haar favoriete hotspots waar je vegan kan eten en heel veel leuke en vooral makkelijke tips voor een plantaardig en duurzaam leven.

 

25 (23) Yvette van Boven (68.826)

Yvette is a food writer, chef, columnist and television presenter. She works as a culinary editor for woman’s weekly Libelle Magazine and as a food columnist and illustrator for Volkskrant Magazine, the weekend magazine for Volkskrant Newspaper and for delicious. magazine. On top of that she hosts the Dutch cooking show Koken met van Boven for VPRO television from her own kitchen.

 

26 (24) Jenny Alvares (68.340)

Dit blog is al meer dan vier jaar haar hoekje van het internet. Ze schrijft over alles wat ze leuk vindt, maar vooral over recepten, reizen en make-up.

 

27 (25) Barts Boekje (65.790)

Een digitaal ‚Äėboekwerk‚Äô en een up-to-date adressensite met de, in hun optiek, beste (shop)tips en adressen, van golden oldies tot kakelvers nieuws, onderverdeeld in verschillende categorie√ęn: Barts Groene Boekje (duurzaamheid), Bartje (kids), Bart Bouwt (interieur), Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft.

 

28 (-) Myra Madeleine (65.711)

Als culi-redacteur, heeft ze haar plek binnen de foodsector helemaal gevonden: passie, emotie, esthetiek, creativiteit, trends, verbinding…alles wat voor haar persoonlijk zo belangrijk is, komt in deze sector zo prachtig samen.

 

29 (26) Renee Kemps (64.878)

Renée creates content for fashion, food, travel, and lifestyle brands. Her work is influenced by minimalism, and the desire to keep what is documented as real as possible.

 

30 (27) Food Bandits (62.015)

Food Bandits shares delicious allergy free recipes.

 

31 (28) Chef met Lef (58.443)

Nigel wil mensen laten zien dat je heerlijk kan eten. En dat je gezond kan zijn en een goed lichaam kan behalen doormiddel van balans te hebben in je voeding, beweging en eventuele “guilty pleasures”.

 

32 (29)¬†Charlie’s Kitchen (57.503)

Charlie’s Kitchen staat voor lekkere recepten, voor elk wat wils. Soms gezond, soms minder gezond maar wel altijd lekker!

 

33 (30) Brenda Kookt (56.821)

Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

 

34 (32) Ellouisa Cooking (56.303)

Op haar blog vind je uiteenlopende recepten: veel zoete baksels,maar ook hartige hapjes en gerechten zonder pakjes en zakjes. Ook de Marokkaanse keuken is goed vertegenwoordigd.

 

35 (31) Cotton & Cream (56.021)

Cotton & Cream gaat over dé dingen die het leven leuker maken: fashion & food, met een vleugje beauty. Gezonde, lekkere en trendy recepten, outfit inspiratie, trendreports en shoptips, maar ook hotspots, reisverhalen, interviews en persoonlijke artikelen van oprichtster Marlieke.

 

36 (-) Kookidee (55.342)

Je kan het een foodblog noemen, een kookblog of gewoon een receptensite. Wat zeker is, is dat hoe je het ook noemt Rik zijn passie voor lekker eten en koken centraal zal staan.

 

37 (33) Foodness (50.684)

Foodness is hét online platform voor iedereen die gezond wil leven en lekker wil eten. Het is opgericht door Claartje Schröder en staat vol makkelijke recepten en interessante blogs die je helpen om je lichaam te geven wat het nodig heeft. Want gezond eten kan zó leuk en lekker zijn!

 

38 (34) De Hippe Vegetarier (49.981)

De Hippe Vegetari√ęr is uitgegroeid tot een inspirerend platform voor vegetari√ęrs, flexitari√ęrs en foodies. Achter dit blog staat inmiddels een gepassioneerd team van freelance redacteuren en gastbloggers. Zij schrijven achtergrondartikelen over een breed palet aan interessante onderwerpen, gericht op bewuste levensgenieters die dol zijn op eten.

 

39 (-) Foodies Magazine (49.232)

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

 

40 (35) Amber Albarda (43.093)

Amber Albarda schrijft (kook)boeken, is voedingscoach, moeder en toegewijd chocoladeliefhebber. Ze is oprichter en organisator van het Better Health Event in de RAI Amsterdam, geeft regelmatig workshops over voeding & gezondheid, lezingen voor bedrijven en is inmiddels aan haar achtste boek bezig.

 

41 (36) Essie Healthy Life (42.753)

Hier vind je gezonde, lekkere en originele recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn. De recepten worden afgewisseld met leuke informatieve en inspiratieblogs, reviews en andere leuke (eet)weetjes.

 

42 (38) Koken met Karin (41.948)

Op deze plek praat Karin je in de breedste zin des woord bij over alles wat met lekker eten te maken heeft. Uiteraard met recepten, maar ze schrijft ook over opvallende culinaire zaken die ze tegenkomt, over andermans kookboeken, over bezienswaardige kookprogramma‚Äôs op tv, over bijzondere ingredi√ęnten en nieuwe producten of handige kookspullen.

 

43 (37) The Avantguardian (41.556)

The Avantguardian is an online luxury lifestyle magazine with a curated edit on style, beauty, travel and food. Editorials on The Avantguardian cover trend based (avant) and in-depth (guard) topics through visual storytelling.

 

44 (39) Focus on Foodies (40.378)

Je vindt hier inspiratie in recepten, tips en tricks over sporten, de tofste reisbestemmingen en laatste healthy producten.

 

45 (-) Food and Friends (39.781)

Op dit gloednieuwe online platform word je ge√Įnspireerd met de lekkerste recepten, zodat je plezier hebt in de keuken en samen met je vrienden de gezelligste avonden kan beleven.

 

46 (-) Beau Food (38.418)

De recepten die je hier vindt, zijn eenvoudig te maken, zonder eindeloze ingredi√ęntenlijstjes. Met de juiste smaakcombinaties tover jij binnen no time een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel.

 

47 (40) Moderne Hippies (36.468)

Ze houden ervan om de wereld en ander culturen te ontdekken en zitten dus nooit op één plek. Gaandeweg doen ze inspiratie en kennis op over vernieuwende merken en initiatieven die de wereld een beetje mooier proberen te maken. Ze volgen onze passie en jagen hun dromen na.

 

48 (41)¬†Simone’s Kitchen (35.726)

Hier laten ze je zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Je vindt hier veel kookinspiratie, maar ook informatie over gezondheid, gezond eten en sport.¬†Met natuurlijk altijd ruimte om eens lekker uit de band te springen.. ūüôā

 

49 (44) Voedzaam en Snel (34.216)

Hier vind gezonde recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn. Van groene smoothie en lekker dessert tot smakelijke salade en voedzaam hoofdgerecht.

 

50 (42) Fitbeauty (34.123)

Teni is afgestudeerd als di√ętist en fulltime blogger van Fitbeauty. Ze vertelt je alles over geluk!

 

51 (43) Ashley Willems (33.998)

 

52 (-) Lekker Eten met Linda (32.983)

 

53 (45) Puur Suzanne (32.270)

 

54 (46) In de Buurt Utrecht (31.453)

 

55 (47) Box of Spice (30.925)

 

56 (49) Zoetrecepten (30.507)

 

57 (48) Follow Fitgirls (30.215)

 

58 (50) I am a Foodie (29.806)

 

59 (51) Good Food Love (29.261)

 

60 (53) Oh My Dish (27.380)

 

61 (52) Mamaliefde (27.152)

 

62 (54) Beau Bewust (25.667)

 

63 (56) Ingrid Hofstra (24.262)

 

64 (-) Puur! Uit eten (23.549)

 

65 (55) Healthinut (22.285)

 

66 (57)¬†Betty’s Kitchen (21.557)

 

67 (58) Yellow Lemon Tree (21.347)

 

68 (59) Culinessa (20.808)

 

69 (62) Made by Ellen (19.740)

 

70 (-) Cityguys (19.594)

 

71 (60) Kyras Kitchen (19.537)

 

72 (61) Beginspiration (19.443)

 

73 (-) Heerlijke Happen (19.277)

 

74 (64) CleanEatingNow (18.708)

 

75 (63) Hip & Hot (18.516)

 

76 (65) Eef Kookt Zo (17.877)

 

77 (66) Amsterdam Foodie (17.070)

 

78 (67) Anne Travel Foodie (15.790)

 

79 (68) Blij Zonder Suiker (15.578)

 

80 (69) Squatcilla (15.535)

Vegan health obsessor en CrossFit-addict met een bovenmatige behoefte om uit alles in het leven het beste te halen. Oh, en daar ook nog over te schrijven, omdat ze dat het allerliefste doet.

 

81 (-) Maak het Glutenvrij (15.131)

 

82 (70) Uit de Keuken van Levine (14.974)

 

83 (-) Goed eten Gezond leven (14.721)

 

84 (71) bySam (14.656)

 

85 (72) kynotes (13.544)

 

86 (-) Gezonde Dutchies (12.378)

 

87 (-) The Hague Hip Hotspots (12.100)

 

88 (73) Bourgondisch Amsterdam (12.087)

 

89 (73) Eetman (12.087)

 

90 (75) Liefde voor Lekkers (11.940)

 

91 (76) The Lion Kitchen (11.850)

 

92 (74) Wat Eet Ons (12.026)

 

93 (77) Vegan Amsterdam (11.829)

 

94 (78) Carola Bakt Zoethoudertjes (11.418)

 

95 (-) Bijzonder Spaans (11.093)

 

96 (79) Isaura (11.100)

 

97 (81) Lekker eten met Marlon (10.834)

 

98 (80) Hotterdan (10.825)

 

99 (82) Den Bosch City Blog (9.637)

 

100 (-) My Food Blog (9.487)

 

Comments are closed.

X